AgentP
ro

Bloguri de utilizatori

publicitate
Blogger

Tamara Buciuceanu Botez a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală. Actrița fusese internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se agravase.




... Mai Mult

Blogger Oct 15 · Etichete: stiri
Andrada Julia

Ochii sunt oglinda sufletului, este pentru că atunci când creați imaginea perfectă, este important să se acorde o atenție deosebită la machiajul ochilor. Face machiajul ochilor pas cu pas, pentru că singura modalitate de a atinge rezultate ideale.

... Mai Mult

Andrada Julia




Ingrediente:


- Carne de vita,

- Carne de porc,

- Ceapa,

- Oua,

- Verdeata,

- Faina,

- Ulei,

- Piper macinat,

- Sare.


1.Operatii pregatitoare:

- Carnea se curata, se spala, se scurge, se taie bucati.

-Ceapa se curata, se spala si taie.

-Ouale se spala, se dezinfecteaza se trec prin jet de apa rece.


2.Tehnica de preparare:


- Ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa, se raceste.

- Carnea si ceapa se trec prin masina de tocat cu sita deasa.

- Se adauga ulei, piper si verdeata.

- Se amesteca pana se omogenizeaza.

- Se modeleaza chiftelutele si se trec prin faina si se prajesc in ulei infierbantat.


3. Mod de prezentare si servire:


Se servesc la platou sau farfurie cate 2 chiftelute cu décor de salata verde.





Andrada Julia Oct 6 · Etichete: retete
Andrada Julia



Materii prime:


Pui,

Ulei,

Ceapa,

Morcov,

Pentru sos:

Faina,

Pasta de tomate,

Usturoi,

Vin alb de regiune superior,

Suc de rosii,

Foi de dafin,

Supa/apa

Verdeta(patrunjel),

Piper,

Sare,

Cartofi pentru garnitura.

    PROCES TEHNOLOGIC:


1. Operatii pregatitoare:

- Dozarea.

- Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza, se sareaza.

- Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt.

- Usturoiul se curata, se spala, se taie lamele.

- Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

- Pasta de tomatr se dilueaza cu putina apa.

- Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare.

2. Tehnica de  preparare:

- Se inabusa carnea de pui, ceapa si morcovii, in ulei si supa de pasare ( aproximativ 30 minute) . Separarea carnii inabusite.

- Prepararea sosului din legume inabusite, pasta de tomate, sucul de rosii, faina, piper macinat, foi de dafin (fierbere 10 minute).

- Sosul obtinut se lejereaza cu apa/supa daca este nevoie si se mai fierbe 10 minute. Se scot foile de dafin. Maruntire cu un blender.

- Formarea preparatului: pasarea sosului peste carnea inabusita si adaugarea usturoiului , fierberea 20 minute.

- Condimentarea finala cu vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde ( se continua fietberea aproximativ 5 minute ).

( Observatie : usturoiul se poate inabusi in putin ulei si vin; se adauga in vasul cu carn).

3. Montarea pentru prezentare si servire: 

- Prezentarea preparatului la platou/farfurie:

- Servirea preparatului cald cu garnitura de cartofi natur si sos. Se decoreaza cu patrunjel verde taiat marunt.


Andrada Julia

Fiecare make-up artist are stilul lui, format in timp. Pentru a invata si a creste, a imbunatati stilul si performantele tale in machiaj, este extrem de important sa fii deschis, sa nu iti pui bariere si sa fii mereu dispus sa inveti. Machiajul este un act artistic, o exprimare a creativitatii si a imaginatiei noastre. Insa este foarte important sa tinem cont de anumiti pasi in realizarea lui.


1. Demachiare, Tonifiere, Hidratare


– Una dintre cele mai importante etape in realizarea machiajului este pregatirea tenului

– Demachiantul este foarte important deoarece este primul produs aflat in contact cu pielea noastra

– Etapele corecte sunt: demachiarea, tonifierea si apoi hidratarea cu produsele profesionale adaptate

– Demachierea se face prin miscari circulare, de sus in jos si intotdeauna inspre nas, realizând astfel o miscare antirid

– Lotiunea tonica nu se aplica in zona ochilor

– Crema hidratanta o vom tampona la finalul aplicarii ei, dupa câteva secunde, cu un servetel uscat pentru a indeparta excesul de produs

– Putem folosi apoi primerul (baza de machiaj) potrivit tenului nostru, insa fara a incarca (uneori primerul si crema hidratanta se pot gasi sau folosi sub forma unui singur produs)


2. Corector, Fond de ten, Pudra, Corectii


– In functie de problemele tenului nostru se poate aplica corectorul/anticearcanul pentru a le estompa si, mai apoi, fondul de ten

– Daca tenul ne permite putem aplica intâi fondul de ten si dupa, anticearcanul pentru a corecta cromatic zona de sub ochi

– Este bine sa aplicam fondul de ten cu un buretel umed (ex. Beauty blender, fara latex) care nu va absorbi mult produs si il va pastra la nivelul zonei aplicate

– Cu fond de ten se lucreaza si zona gâtului si a decolteului, precum si urechile, acestea fiind primele care isi modifica culoarea atunci când avem emotii , ne este cald sau frig

– Dupa fondul de ten se aplica pudra transparenta sau invizibila, de preferat cu puf-ul pentru o mai buna fixare si a nu lasa urme in structura cremoasa si, mai apoi, cu pensula de pudra eventual, pentru a indeparta surplusul

– Pudra are dublu rol: acela de fixare a machiajului si de a indeparta luciul de la nivelul tenului

– Tot dintr-o pudra usor mai inchisa, putem face corectii la nivelul formei fetei (sa inchidem usor lateralele, pentru a da volum si a crea lumina pe centrul fetei), putem subtia nasul prin aplicarea a doua tuse mai inchise pe lateralele lui sau sa sculptam pometii prin aplicarea unui blush de structura sub zona pometilor.
3. Machiajul ochilor si al sprâncenelor
– Pentru machiajul ochilor avem nevoie de o baza de ochi pe care putem sa o aplicam, farduri si de o pudra sau un pad protector sub zona ochilor impotriva pigmentilor care ar putea sa cada de pe pleoape– Pentru un machiaj de zi, de exemplu, nu este indicat sa facem corectii extrem de vizibile la nivelul fetei sau sa folosim nuante sidefate– Cu mici exceptii interiorul ochiului este bine sa ramâna luminat de un fard mat, deschis la culoare– Apoi putem puncta coltul extern al ochiului intr-o nuanta mai inchisa, acolo unde este bine sa nu depasim jumatate din distanta dintre linia pliului si cea a sprâncenelor– Pe arcada, o paralela la linia sprâncenelor trebuie lasata libera pentru ca ochiul sa poata “respira”, mai ales atunci când vorbim de un machiaj natural– Pe linia pliului o nuanta mai inchisa este indicata pentru a da profunzime ochiului, iar pentru marirea ochiului intensitatea trebuie reluata si pe linia genelor de jos si , mai ales, in punctul de maxima intensitate, de la coltul extern al ochiului– Pe centrul pleoapei mobile, daca forma ochiului ne permite, putem aplica o alta nuanta mai vie, insa naturala, estompând fiecare trecere dintre nuantele alese– Nu uitam sa conturam si sprâncenele fie cu farduri pudra sau crema insa in nuante naturale (nu negru, iar pentru persoanele blonde si tenul deshis, cu Kaki)
4. Blush-ul si buzele
– Se poate aplica blush-ul in nuante deshise si proaspete (cu pensula de blush) insa nu mai aproape de doua degete de nas si intotdeauna inspre tâmple– Dupa o buna hidratare in prealabil, conturul initial al buzelor il putem estompa cu fond de ten sau corector, iar colturile le putem lumina– Se poate aplica apoi creionul de buze, in nuanta cât mai naturala, pe toata suprafata buzei, pentru ca el va da totodata si rezistenta rujului– Nu este deloc indicat sa depasim conturul natural al buzelor noastre sau sa il scoatem in evidenta cu nuante vizibil mai inchise– Aplicam rujul si glossul intotdeauna cu pensula (mai ales când facem machiaj unei alte persoane) si niciodata direct din recipientul original– Gloss-ul nu se aplica pâna in marginea buzelor, riscând astfel sa se intinda


Valentin Podaru
Aveți timp liber și vreți să câștigați venituri suplimentare? Vârsta sau studiile nu contează, nu e nimic complicat. 

Dacă răspunsul dvs. este da, atunci urmați următorii pași:

... Mai Mult

Andrada Julia




Ingrediente:


Crap file,
Lapte,Faina,Boia de ardei dulce,Ulei,Sare.

... Mai Mult

Andrada Julia Jul 21 · Etichete: retete
Andrada Julia









TIMPI DE PREPARARE:


 Timp de preparare: 10 min

 Timp de gatire: 15 min

 Gata in: 25 min

... Mai Mult

Andrada Julia Jul 10 · Etichete: retete
Andrada Julia


Ingrediente:

castravetii

ardeii grasi

 branza telemea de oi 100 g

 branza de vaci 300 g 

 unt 100 g 

 smantana 100 g

 boia de ardei 2 g

 marar tocat 1 leg


... Mai Mult

Andrada Julia Jul 10 · Etichete: retete
Andrada Julia







Ingrediente:

... Mai Mult

Andrada Julia Jul 9 · Etichete: retete
Pages: 1 2 3 4 5 ... » »»
publicitate