AgentP
ro

Ostropel din carne de pui din blogul lui Andrada Julia

publicitate



Materii prime:


Pui,

Ulei,

Ceapa,

Morcov,

Pentru sos:

Faina,

Pasta de tomate,

Usturoi,

Vin alb de regiune superior,

Suc de rosii,

Foi de dafin,

Supa/apa

Verdeta(patrunjel),

Piper,

Sare,

Cartofi pentru garnitura.

    PROCES TEHNOLOGIC:


1. Operatii pregatitoare:

- Dozarea.

- Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza, se sareaza.

- Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt.

- Usturoiul se curata, se spala, se taie lamele.

- Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

- Pasta de tomatr se dilueaza cu putina apa.

- Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare.

2. Tehnica de  preparare:

- Se inabusa carnea de pui, ceapa si morcovii, in ulei si supa de pasare ( aproximativ 30 minute) . Separarea carnii inabusite.

- Prepararea sosului din legume inabusite, pasta de tomate, sucul de rosii, faina, piper macinat, foi de dafin (fierbere 10 minute).

- Sosul obtinut se lejereaza cu apa/supa daca este nevoie si se mai fierbe 10 minute. Se scot foile de dafin. Maruntire cu un blender.

- Formarea preparatului: pasarea sosului peste carnea inabusita si adaugarea usturoiului , fierberea 20 minute.

- Condimentarea finala cu vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde ( se continua fietberea aproximativ 5 minute ).

( Observatie : usturoiul se poate inabusi in putin ulei si vin; se adauga in vasul cu carn).

3. Montarea pentru prezentare si servire: 

- Prezentarea preparatului la platou/farfurie:

- Servirea preparatului cald cu garnitura de cartofi natur si sos. Se decoreaza cu patrunjel verde taiat marunt.



Postul anterior     
     Acasă blog

The Wall

No comments
Trebuie să vă conectați pentru a comenta

Post

De Andrada Julia
Adăugat Aug 21

Notă

Nota ta:
Total: (0 note)

Arhive

publicitate