AgentP
ro

Ostropel din carne de pui din blogul lui Andrada Julia

publicitate



Materii prime:


Pui,

Ulei,

Ceapa,

Morcov,

Pentru sos:

Faina,

Pasta de tomate,

Usturoi,

Vin alb de regiune superior,

Suc de rosii,

Foi de dafin,

Supa/apa

Verdeta(patrunjel),

Piper,

Sare,

Cartofi pentru garnitura.

    PROCES TEHNOLOGIC:


1. Operatii pregatitoare:

- Dozarea.

- Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza, se sareaza.

- Ceapa si morcovul se curata, se spala si se taie marunt.

- Usturoiul se curata, se spala, se taie lamele.

- Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

- Pasta de tomatr se dilueaza cu putina apa.

- Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare.

2. Tehnica de  preparare:

- Se inabusa carnea de pui, ceapa si morcovii, in ulei si supa de pasare ( aproximativ 30 minute) . Separarea carnii inabusite.

- Prepararea sosului din legume inabusite, pasta de tomate, sucul de rosii, faina, piper macinat, foi de dafin (fierbere 10 minute).

- Sosul obtinut se lejereaza cu apa/supa daca este nevoie si se mai fierbe 10 minute. Se scot foile de dafin. Maruntire cu un blender.

- Formarea preparatului: pasarea sosului peste carnea inabusita si adaugarea usturoiului , fierberea 20 minute.

- Condimentarea finala cu vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde ( se continua fietberea aproximativ 5 minute ).

( Observatie : usturoiul se poate inabusi in putin ulei si vin; se adauga in vasul cu carn).

3. Montarea pentru prezentare si servire: 

- Prezentarea preparatului la platou/farfurie:

- Servirea preparatului cald cu garnitura de cartofi natur si sos. Se decoreaza cu patrunjel verde taiat marunt.



Postul anterior     
     Următorul post
     Acasă blog

The Wall

No comments
Trebuie să vă conectați pentru a comenta

Post

De Andrada Julia
Adăugat Aug 21

Notă

Nota ta:
Total: (0 note)

Arhive

publicitate